BÖRJA SPELA GOLF!  

Vad kul att du vill börja spela golf. Få koll på vad du behöver för att komma igång och registrera dig kostnadsfritt för den digitala Grönt Kort-teorin redan idag. Välkommen in i golfens värld!

Vad är golf?

En spännande idrott där du kan utvecklas hela livet.

Golfen är svår att tröttna på. När du får till den där perfekta träffen vill du bara få till den igen och igen... Du kan alltid hitta nya mål att sikta mot, möjligheterna att utvecklas tar aldrig slut. Det finurliga handicapsystemet låter dig tävla mot dig själv, mot andra - eller bara spela för att det är kul.

Kvalitetstid tillsammans med vänner och familj.

Spela tillsammans med mormor, lillebror eller kompisgänget. Eller möt helt nya människor genom spelet! Golfen är lika mycket en idrott som en social aktivitet, där alla kan spela tillsammans oavsett ålder och erfarenhet.

Härliga naturupplevelser i vackra miljöer.

Från Trelleborgs slätter i söder till Björklidens berg i norr - genom golfen kan du uppleva det bästa av Sveriges storslagna natur. Och för dig som föredrar mer exotiska miljöer är golfen ett härligt sätt att utforska och upptäcka andra länder.

Så här börjar du spela golf.

För att spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort - beviset på att du har koll på spelet och reglerna. Du får det när du har klarat teori och spelprov, och när en klubb har godkänt kortet åt dig. Så här går det till.

 • Registrera dig gratis

  Börja med att registrera dig för att få ett personligt Golf-ID. Med det kan du börja din resa mot Grönt Kort.

 • Kom igång direkt

  På den kostnadsfria Grönt Kort-webben lär du dig teorin på ett enkelt sätt. Läs, titta, lyssna och svara på quiz.

 • Träna och spela (Kontakta oss på klubben så förmedlar vi kontakten till vår tränare Peter Lagelius) 

  Spelet och svingen lär du dig bäst på klubben - ta gärna hjälp av en PGA-tränare. När du är redo är det dags att göra ett spelprov.

 • Grattis till Grönt Kort!

  När du klarat teori och spelprov har du Grönt Kort. Kontakta en klubb för hjälp med godkännande och medlemskap.

Grönt Kort kurs på Tortuna GK

Upplägg och kursdatum för 2023 lanseras under våren.