VÅGA TÄVLA

Sedan golfens ursprung har tävlingsmomentet varit en stor del av golfen. I modern tid så tittar vi och drömmer oss bort med tävlingar som British Open, The Masters och Ryder Cup. På touren tävlas det individuellt och vi ser hur stjärnor föds fram, men vi kan också se en fantastik samhörighet baserat på land, klubb eller lagnivå. Det som är så fint med golfen är att det faktiskt ser exakt likadant ut på klubbnivå. Ja, förutom kanske att vi inte alltid slår lika förtrollande slag som proffsen, så är tävlingsmomentet lika spännande och roligt.

Hos oss på Tortuna Golfklubb försöker vi ha ett varierande tävlingsprogram där vi blandar individuella och lagtävlingar med spännande nytänkande tävlingsformer. Vi har också en fin tradition med vår golfvecka som går av stapeln v. 29, en riktig folkfest på klubben med aktiviter, både på dagtid och kvällstid med en sammanhållning som speglar vår anda.

Resten av säsongen försöker vi anordna tävlingar som passar dig oavsett vilken nivå du ligger på i din golf, eller om du är erfaren i tävling eller inte. Det är också ett ypperligt tillfälle att träffa nya vänner och och upptäcka vårt sociala nätverk på klubben. Hos oss är golf och tävling kul!

Q&A OCH TÄVLINGSVILLKOR 

Hur anmäler jag mig till en tävling?

- Vi öppnar upp för anmälningar 30 dagar innan respektive tävling, klockan 8:00. Anmälan sker genom Min Golf. Läs igenom informationen för respektive tävling vid anmälan. Där står det om spelform, första start, kostnader och om det är något speciellt du bör ta hänsyn till.

Vad kostar det att spela en tävling?

- Det ser olika ut beroende på vilken tävling du ska spela. De flesta tävlingar har en anmälningsavgift och som anges i beskrivningen på Min Golf på respektive tävling. Spelar du som gäst tillkommer även en speciellt tävlingsgreenfee, som är reducerad mot en ordinarie greenfee. I vissa tävlingar kan det ingå mat eller andra bekvämligheter. 

Kan jag önska en särskild starttid under dagen?

- I samband med att du gör din anmälan kan du önska sen eller tidig start. Ytterligare önskemål kan vi tyvärr inte uppfylla. 

Jag vill gärna spela med mig vän, går det? 

- Nej, det är ett önskemål som tävlingsledningen tyvärr inte kan ta hänsyn till. Se det som en möjlighet att lära känna nya härliga golfare. Samtliga anmälda lottas och det är slumpen som avgör vilka som spelar tillsammans. Däremot om man reser långväga, kan vi i den mån vi kan, försöka möta önskemål. 

Hur får jag reda på när jag ska spela?

- När anmälningstiden har gått ut, lottar golfklubben bland de anmälda och skapar en startlista. Startlistan hittar du på Min Golf och din specifika starttid mailas även ut i samband med att listan publiceras. Listan publiceras enligt informationen från den specifika tävlingen, men oftast två dagar innan. 

Får jag åka golfbil? 

- Spelare får under en fastställd rond inte använda sig av någon form av transportmedel, annat än efter tillåtelse från tävlingsledningen.
Undantag: Deltagare med tillstånd från sin hemmaklubb och som kan uppvisa läkarintyg får använda transportmedel. 

När kan jag senast göra en avanmälan och vad händer om jag måste avanmäla eller inte dyker upp på tävlingsdagen? 

- Senast 24 timmar innan din starttid ska du meddela din avanmälan. Uteblir din avanmälan eller att den sker närmare än 24 timmar från din starttid, kan klubben debitera dig tävlingsavgiften. 

Hur lång tid innan bör jag vara på plats?

- Det är bra om du är på plats ca 60 minuter innan din starttid för att hinna med de förberedelser som krävs innan start. Beräkna in, förutom att du ska värma upp och fila på din form, att du ska anmäla dig, betala och hinna gå igenom tävlingsbestämmelserna för dagen. Tänk också på att anmäl dig det första du gör när du kommer till klubben då det kan vara kö inne till anmälning och betalning. 

Vad bör jag tänka på innan jag slå ut?

- Du bör vara på första tee 10 minuter före din starttid. Det är på denna tid ni byter startkort med varandra och får information från eventuell tävlingsledning och starter. När det väl är dags, så startar ni enligt den startordning som visas på scorekortet. 

Vad händer om jag kommer försent till starttiden? 

- Om du missar din starttid blir du diskvalificerad. Om du hunnit betala din/dina avgifter så tillfaller dessa klubben. Har du inte hunnit betala så kan klubben i efterhand debitera dig kostnaden för tävlingsavgiften.

Vilka relger tillämpas under tävling?

- På Tortuna Golfklubb så förutsätter vi att alla deltagare tävlar schysst och rättvist, med respekt mot sina medspelare. Det innefattar allt från speltempo, alkoholkonsumtion och hur vi behandlar varandra och banan.

Tävlingar arrangeras och spelas enligt gällande Regler för Golfspel, Spel- och tävlingshandboken kapitel 1–3. Därutöver gäller våra lokala regler och tävlingsvillkor för alla tävlingar på klubben, om inget annat bestämts för en enskild tävling.

Är ingen domare utsedd är det tävlingsledningen som tolkar golfregler, lokala regler, tävlingsvillkor och allmänna vett&etikett regler. Vid brott mot någon av ovanstående regler kan tävlingsledningen eller domare vidta åtgärd. Tävlingsledningens och domarens beslut är slutgiltigt.

Vad gäller kring prisutdelning?

- Det är trevligt och uppskattat att stanna kvar på prisutdelning, även om man inte mottar ett pris. Om det varit ett närmast hål eller liknande aktivitet under tävlingsdagen, så delas även dessa priser ut på prisutdelningen. Ofta sker prisutdelningen direkt efter sista start kommit in. Vi har på vissa tävlingar även utlottningar som annonseras på prisutdelningen. 

Om du har fått pris för din prestation men inte kan deltaga på prisutdelningen, MÅSTE du meddela detta till tävlingsledningen och utse ett ombud för dig. Sker detta inte, tillfaller priset nästa på tur. Har du däremot vunnit närmast hål eller en utlottning är det inte krav på deltagande. 

Var hittar jag tävlingsresultaten?

- Resultat ifrån tävlingar hittar du på Min Golf. Ofta kommer även en sammanfattning från tävlingen upp på våra sociala medier.